'Jos Brech logde 27 april in op internet'

© ANP
Jos Brech, de verdachte in de zaak-Nicky Verstappen, heeft op 27 april nog onder een nickname ingelogd op internet.
Dat meldt Peter R. de Vries, die de familie Verstappen bijstaat, vrijdag in een tweet.

Recent

De misdaadverslaggever spreekt van "interessante info" die hij heeft ontvangen van een niet nader genoemde bron. "Dat maakt zijn laatste levensteken al weer een stuk recenter. Mooi. We komen dichterbij", aldus De Vries.

Meedenker

In een toelichting zegt De Vries de informatie te hebben gekregen van een van de vele "meedenkers" in de zaak. "Die beschikken over allerlei kwaliteiten. Deze is erg handig op internet. Datgene wat door deze meedenker aan mij is voorgelegd zag er betrouwbaar en overtuigend uit", aldus De Vries.
De misdaadjournalist heeft de informatie overgedragen aan de politie. "Die kunnen hier nu iets mee gaan doen, bijvoorbeeld proberen te achterhalen waar hij heeft ingelogd."

Duits internetforum

RTL Nieuws meldt dat Brech zelfs nog recenter, op 23 mei dit jaar, mogelijk heeft ingelogd op een Duits internetforum over bushcraften, de website bushcraft-deutschland.de. Op zijn profielpagina is te zien dat er op zijn profielpagina is ingelogd onder zijn nicknaam OakleafNL. Het is niet duidelijk of de inlog door Brech werd gedaan of door iemand anders die toegang had tot het account.

Vertrouwen

De Vries is optimistisch dat Brech gevonden gaat worden. "Ik merk dat de intensiteit van berichtgeving over de zaak in buitenlandse media toeneemt. Hoewel het koffiedik kijken blijft, heb ik er wel vertrouwen in dat we binnen afzienbare termijn meer nieuws over hem krijgen."
Brechs familie gaf hem in februari op als vermist.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!