Venrayse leraar wil massale ambtenarenstaking

© Ginger Bloemen
Er moet een landelijke stakingsdag komen van alle overheidsdiensten.
Ontevreden leraren van PO in Actie doen die oproep donderdagochtend in een ingezonden brief in het AD. Eén van de drijvende krachten achter de actiegroep is docent Jan van de Ven uit Venray.

Piept en kraakt

De protesterende leraren achter PO in actie roepen alle overheidsmedewerkers op om op 2 oktober naar Den Haag te komen om meer geld te eisen voor de publieke sector. In hun brief schrijven ze dat de publieke sector 'piept en kraakt' door de bezuinigingen van verschillende kabinetten. Het wordt volgens de leraren daarom tijd dat de ambtenaren hun krachten bundelen.

Agenten en militairen

De leerkrachten mikken op een actie die groter is dan een eerder protest van PO in Actie alleen. "Wat als we nu eens samen opkomen voor een gezondere publieke sector. Met tienduizenden of honderdduizenden agenten, verpleegkundigen, leraren en militairen zij aan zij", schrijven PO in Actie-voormannen Jan van de Ven en Thijs Roovers.

Salariskloof

PO in Actie stapte vorige week uit een overleg met onderwijsminister Arie Slob over de aanpak van het lerarentekort. De belangenclub voor leraren in het basisonderwijs eist dat de salariskloof tussen het primair en voortgezet onderwijs wordt gedicht. De minister geeft daar echter geen gehoor aan.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!