Voorlopig geen treinen tussen Deurne en Horst-Sevenum

© SQ Vision/ Martien van Dam
Het treinverkeer tussen Deurne en Horst-Sevenum ligt de komende dagen stil.
Eerder werd gemeld dat het treinverkeer tot in de nacht van dinsdag op woensdag zou stilliggen, maar inmiddels is dat verlengd tot donderdag 27 april 02:00 uur. Dat meldt de NS. Op het traject worden bussen ingezet.

Ravage

Een goederentrein botste in Deurne maandagochtend op een stilstaande graafmachine. Daardoor ontstond een grote ravage en is treinverkeer niet mogelijk. Door de klap raakten de bovenleiding en rails zwaar beschadigd. Ook lekte er diesel weg, waardoor de grond moet worden gereinigd.

ProRail

Er rijden vanwege de herstelwerkzaamheden geen rechtstreekse treinen tussen Eindhoven en Venlo. Reizigers kunnen via Roermond reizen of de bus pakken die NS tussen Deurne en Horst-Sevenum laat rijden. De extra reistijd bedraagt minimaal een half uur. ProRail houdt er rekening mee dat de werkzaamheden uitlopen.

Veel schade

De schade is aanzienlijk groter dan in eerste instantie leek. Dat bleek maandagavond nadat de goederentrein was weggesleept en ProRail de schade aan de sporen definitief kon opnemen. Niet drie maar zes bovenleidingsportalen moeten worden vervangen. "Daarnaast moeten we honderden meters bovenleiding vervangen, evenals het spoorgrind dat over 150 meter is vervuild met olie en diesel." Ook de overweginstallatie moet grotendeels vervangen worden.
De werkzaamheden beginnen in de nacht van maandag op dinsdag.