Schipper nacht in de cel na 'schietgebaar' tegen jetskiër

De schipper en zijn vrouw werden in Sambeek door de politie van hun vaartuig gehaald. © SK-Media
De arrestatie van een schipper afgelopen vrijdag op de Maas bij Sambeek, was het gevolg van een conflict met een paar jetskiërs, eerder die dag bij Wanssum.
Politieagenten met kogelwerende vesten haalden de schipper en zijn vrouw die avond van hun vaartuig, dat bij de sluis in Sambeek lag te wachten.

In de cel

De schipper werd meegenomen en moest een nacht in de cel doorbrengen. De politie doorzocht het schip, naar nu blijkt op zoek naar een vuurwapen.
Schipper Tinus de Vreeze van het Friese binnenvaartschip Volharding doet een paar dagen na het incident zijn verhaal tegen de scheepvaartkrant Schuttevaer. De Vreeze zegt dat hij eerder die dag op de Maas ter hoogte van Wanssum last had van drie jetski's, die hem naar eigen zeggen hinderden bij de vaart.

Schietgebaar

Hij maakte daarop een schietgebaar met duim en wijsvinger naar één van de jetskiërs, en voer vervolgens door. Na zijn arrestatie hoorde de schipper van de politie dat hij volgens de jetskiër een vuurwapen op hem had gericht. De man van de jetski had de politie gebeld, die het Friese schip bij de sluis van Sambeek opwachtte en de schipper arresteerde.
Volgens schipper De Vreeze had hij geen wapen en was het echt een gebaar met de hand, zegt hij tegen Schuttevaer. Zaterdagochtend werd de schipper vrijgelaten. Er werd geen wapen aan boord van de Volharding gevonden.