Lenteweer komt te vroeg voor buitenrecreatie-sector

© Birgitt van der Linden
Het blijft lente in Limburg met 's middags temperaturen van boven de tien graden. En die gaan de komende dagen nog omhoog.
Heerlijk weer voor speeltuinen, pretparken en natuurlijk ijskramen, maar de buitenrecreatie-sector is niet voorbereid op dit soort omstandigheden in februari, een wintermaand.

Onderhoud

In Toverland in Sevenum zijn de binnenattracties natuurlijk open, maar buiten wordt nog druk onderhoud gepleegd aan de verschillende attracties. Ook moet er nog personeel geworven en opgeleid worden voor het nieuwe seizoen. Eerder openen dan de geplande datum zit er dus niet in. Zaterdag 30 maart gaat het buitengedeelte van Toverland open.

IJs maken

Egon Loo van ijskraam Wingbergerhoeve in Camerig krijgt al veel vragen over de openingstijden, maar ook daar is men nog druk bezig met de voorbereidingen op het komende seizoen. Zo maar even wat ijs maken omdat er al vraag is, zit er niet in. "Als we beginnen, moet het ook meteen goed zijn. We kunnen niet even opengaan en dan weer dicht als het weer slechter wordt."

Carnavalswagen

Dit weekend kan Van Loo dus zelf genieten van het mooie weer. "Meestal moeten we werken bij mooi weer. Nu kunnen we lekker bouwen aan de carnavalswagen in het zonnetje. Na carnaval, bij mooi weer, dan gooien we tent open."