Oriënterend onderzoek naar dood Ivana Smit

© Istock/Instagram
Justitie gaat oriënterend onderzoek doen naar de dood van model Ivana Smit in Maleisië. Dat heeft een woordvoerder van het Landelijk Parket vrijdag gezegd.
Het Sittardse model overleed op 7 december na een val van een balkon in Kuala Lumpur. Zij was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar. Wat er precies is gebeurd, is onduidelijk.

Misdrijf

De familie gelooft niet dat de dood van Ivana een ongeluk is. Zij denkt dat Ivana door een misdrijf om het leven is gekomen. De Maleisische Autoriteiten werkt volgens hen niet mee. Het lichaam van het model is een paar dagen geleden naar Nederland gehaald om autopsie te laten verrichten.

Autopsierapport

Het Openbaar Ministerie gaat zowel het Maleisische als het Nederlandse autopsierapport bestuderen. Naar aanleiding daarvan wordt gekeken of er daadwerkelijk een strafrechtelijk onderzoek komt.

Roermond

Zaterdag wordt om 12.30 uur in het Forum in Roermond afscheid genomen van Ivana. De familie nodigt iedereen uit om hierbij aanwezig te zijn. Aansluitend vindt in besloten kring de crematie plaats.