'Bezuiniging op bibliotheek Maas en Peel terugdraaien'

© Thinkstock
De gemeente Beesel moet de bezuinigingen op de subsidie aan bibliotheek Maas en Peel terugdraaien. Dat vindt directeur Vincent Freriks van de bibliotheek in de gemeenten Peel en Maas en Beesel.
Zonder extra geld zal de kwaliteit van de organisatie volgens Freriks steeds verder afnemen.

Financiën

De bijdrage van Beesel aan bibliotheek Maas en Peel liep terug van 251.000 euro in 2012 tot 201.000 euro in 2015. Ook viel dit jaar een subsidie van 210.000 euro per jaar van de provincie Limburg weg. Daardoor heeft de bibliotheek acht mensen (vier fte) moeten ontslaan.

Zwaar onder druk

De organisatie staat volgens Freriks zwaar onder druk omdat de overgebleven krachten (tien fte) zo’n honderd vrijwilligers moeten aansturen. Zonder extra geld voor trainingen en opleidingen van de eigen mensen kan de bibliotheek het aanbod aan maatschappelijke activiteiten niet in stand houden, zegt Freriks.

Reactie

Wethouder Ton Reijnders (Kunst en cultuur, Beeselse Lijst) zegt niet op de vraag van de bibliotheek te kunnen reageren. Hij wil eerst de uitkomst van een extern onderzoek naar de bibliotheek afwachten. Dat wordt in april tijdens een raadsbijeenkomst van Peel en Maas en Beesel besproken.
Lees donderdag in Dagblad de Limburger meer over de situatie bij bibliotheek Maas en Peel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!