Limburgse persfotograaf dupe van diefstal, halve ton schade

© Jean-Pierre Geusens
Persfotograaf Ermindo Armino uit Sittard zit mijn zijn handen in het haar. Niet alleen werd hij deze week bestolen van al zijn foto-apparatuur, maar ook keert zijn verzekering de schade niet uit.
De nieuwwaarde van de apparatuur is volgens de fotograaf zo'n 45.000 euro. De dagwaarde ligt waarschijnlijk iets hoger dan de helft.

Lenzen

Buiten de financiële schade mist Armino ook zijn apparatuur. "Ik heb de basis inmiddels vervangen, maar ik had aanvullende lenzen waarmee je toch iets apartere foto's kunt maken om je te onderscheiden. Die moet ik dus opnieuw aanschaffen."

Autodiefstal

Armino ontdekte de diefstal woensdag. Zijn auto stond geparkeerd in een parkeergarage in Amsterdam, nota bene onder het politiebureau. Het achterraam van zijn auto was kapotgeslagen en twee camera's en zeven lenzen bleken ontvreemd. Een tegenvaller waarvan hij dacht dat het verzekeringswerk was, maar hij bleek niet verzekerd voor autodiefstal.

Niet voor amateurs

Omdat het om redelijk specifiek materiaal gaat, heeft Armino hoop dat zijn spullen nog worden teruggevonden. "Zo'n grote telelens van 400 mm: dat is niets voor de amateurmarkt, alleen voor professionals. Als zoiets ergens opduikt, heb je kans om ook de rest terug te vinden."
Delen
Armino heeft de diefstal gedeeld op Facebook. "Mijn oproep om het te delen krijgt veel navolging. Ik krijg ook veel reacties van collega's. Ik houd daarom hoop dat er nog iets wordt gevonden."

Luister ook: Sittards persfotograaf de dupe van diefstal
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!