Dieven gefilmd met gestolen bewakingscamera en gepakt

© Istock
Twee niet al te snuggere dieven zijn gepakt nadat ze zichzelf hebben gefilmd met de bewakingscamera die ze eerder hadden gestolen.
Hoewel de inbraakpoging begon als een goed doordachte actie, eindigden ze uiteindelijk in de cel.

Voorbereiding
De inbrekers begonnen woensdag met hun voorbereidend werk voor een kraak in Landgraaf. Bij een huis knipten ze de kabels door van de bewakingscamera en schroefden ze hem netjes van de gevel. Een dag later kwamen ze terug om daadwerkelijk in te breken.

Over de schutting

Bewoner Martijn Chel was echter gewaarschuwd, omdat hij had ontdekt dat de camera was gestolen. Hij zat al klaar voor de ongenode gasten. "We hoefden niet lang te wachten totdat het raak was", schrijft hij op smarthomemagazine.nl.

Donderdagavond zag hij iemand over de schutting klimmen. "Al snel begonnen de figuurlijke alarmbellen te rinkelen en ik hoorde een tweede persoon aan de poort rammelen." Toen hij de verlichting aandeed, schrokken de inbrekers en gingen ze ervandoor. De gealarmeerde politie wist het duo niet meer te traceren.

Weer verbinding

Chel ging er eigenlijk vanuit dat de daders nooit meer achterhaald zouden worden, maar werd zaterdag verrast door een melding van zijn alarmsysteem. Dat gaf aan dat er weer verbinding was met de bewakingscamera. Toen hij inlogde zag hij tot zijn grote verrassing de cameradieven rondlopen in hun eigen woonkamer.

Twee arrestaties

De dieven hadden de camera in hun eigen huis ingeschakeld. Omdat het apparaat nog gekoppeld was aan het account van Chel, kon de Landgravenaar live meekijken. Snel belde hij de politie en gooide hij foto's van de dieven in een Whatsapp-groep van zijn buurt. Daar kwam binnen korte tijd de gouden tip binnen en na een paar uur viel de politie binnen bij de dieven in Hoensbroek. Daar werden de twee gearresteerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!