Onderzoek moord shishabaas in afrondende fase

© Politie / Etiënne Zegers
Het onderzoek naar de moord op Hafed Merkikou (29), de baas van shishabar Sahaya in Sittard, nadert zijn einde.
Woensdag zijn de laatste ontwikkelingen besproken tijdens een pro-forma zitting, waardoor de zaak zo goed als rijp is voor behandeling.

Vier verdachten
Het Openbaar Ministerie heeft vier verdachten in het vizier. Heerlenaar Dennis V. (40) wordt ervan verdacht Merkikou te hebben doodgeschoten, terwijl Karim S. (24) uit Stein en Carlo R. (30) uit Heerlen zijn aangemerkt als medeplegers. Een vierde verdachte, Desmond H. (28) uit Maastricht, staat ook nog steeds op de radar. Zijn zaak is woensdag echter niet besproken. Hij zou de chauffeur zijn van het stel.

Reconstructie
Alle verdachten hebben hun lezing over de fatale nacht van 7 op 8 februari in Geleen gedeeld. De moord was het gevolg van een mislukte overval. Op verzoek van Karim S. en zijn advocaat Peer Szymkowiak werd het incident gereconstrueerd, iets dat ook ter sprake kwam tijdens de zitting op woensdag. "En wij zijn blij met de uitkomst van die reconstructie, want het onderstreept het verhaal van mijn cliënt", zegt Szymkowiak.

Zitting
Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvindt. In juli komt het Openbaar Ministerie met een definitieve tenlastelegging en het einddossier. "Op basis daarvan zullen we moeten bepalen of er nog onderzoekswensen zijn", zegt Wouter Smeets, advocaat van Dennis V. "Die zijn er nu nog niet, maar ik weet niet of er nog veel gaat veranderen in het dossier."