D66 wil snel en betaalbaar internet voor alle scholen

© Archief L1
D66 in het Limburgs Parlement wil dat alle scholen in Limburg een betaalbare en snelle internetaansluiting krijgen.
In schriftelijke vragen pleit de coalitiepartij er voor dat het provinciebestuur schoolbesturen ondersteunt bij het aanvragen van subsidie voor landelijke regelingen. Zo bestaat er tot en met 2019 de mogelijkheid voor scholen om de helft van de aansluitkosten vergoed te krijgen.

Digitale samenleving

Ook wil D66 dat de provincie zelf bekijkt wat ze kan doen. Daarbij wordt verwezen naar een recent voorstel van het provinciebestuur over de digitale samenleving.

Onmisbaar

D66-statenlid Jan van de Ven noemt een snelle internetaansluiting op scholen "tegenwoordig net zo onmisbaar als een klaslokaal met tafels, stoelen, licht en verwarming." De partij vindt snel internet op scholen essentieel om kinderen voor te bereiden op 'de samenleving van morgen'.

Valse start

Volgens D66 kan het niet zo zijn dat kinderen een valse start maken omdat ze toevallig naar een school gaan waar geen internetaansluiting is of waar deze om welke reden dan ook onbetaalbaar is.

Overzicht

Daarom willen we van het provinciebestuur ook een precies overzicht van hoe de situatie in Limburg is. 'Zodat we scholen kunnen helpen de toegang tot snel internet te verbeteren', aldus fractievoorzitter Leon Vaessen.