Voorstel herindeling klaar, rechter bekijkt eis Landgraaf

© Google Streetview
Het provinciebestuur heeft het definitieve voorstel voor een herindeling van Heerlen en Landgraaf vastgesteld.
Dat voorstel wordt vrijdag besproken in een statencommissie. Volgende week donderdag 6 juli neemt het Limburgs Parlement een definitief besluit.

Rechtbank

Nu woensdag dient eerst nog een kort geding bij de rechtbank in Maastricht dat is aangespannen door de gemeente Landgraaf. Die gemeente eist dat de provincie wordt gedwongen te stoppen met de herindelingsprocedure omdat die onrechtmatig zou zijn. Het provinciebestuur bestrijdt dat, zo blijkt ook nog eens uit het herindelingsvoorstel.

Herindeling op 28 juni voor de rechter

Procedure

De provincie heeft wettelijk de mogelijkheid een herindelingsprocedure te beginnen als gemeenten er samen niet uit komen. Zoals bij Heerlen en Landgraaf volgens het provinciebestuur het geval is. Volgens het provinciebestuur leidt de fusie tot een duurzaam bestuurskrachtige gemeente. Die kan een belangrijke rol spelen bij de aanpak van de sociaal-economische problemen en is ook van belang voor heel Parkstad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!