Hoger beroep: Vermeende gewapende winkeldief gaat vrijuit

© archieffoto
De vermeende winkeldief Sully K. uit Maastricht hoeft geen gevangenisstraf van vier jaar uit te zitten.
Het Gerechtshof in Den Bosch heeft hem maandagochtend in hoger beroep vrijgesproken.

Overval

De 28-jarige K. werd vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar voor de overval op de Plus aan de Clavecymbelstraat in Maastricht. Op 5 juni 2014 liep een overvaller de supermarkt binnen en richtte een niet van echt te onderscheiden nepvuurwapen op een aantal caissières. Hij dwong ze de inhoud van hun kassalade af te staan.

DNA

De vond politie later de tas die bij de overval was gebruikt. Daarin zaten kledingstukken met DNA-sporen van K. Op basis daarvan werd Sully K. schuldig bevonden.

Videobeelden

Hij is vrijgesproken omdat er videobeelden van de overval zijn opgedoken. "Hier is duidelijk op te zien dat de verdachte een andere huidskleur heeft dan mijn cliënt", zegt advocaat Noël Keulers.

Opmerkelijk

De raadsman vindt het opmerkelijk dat de videobeelden nu wel beschikbaar waren. "We hebben er destijds vaker om gevraagd", zegt hij. "Toen ging het niet. En in hoger beroep hebben we ze wel gekregen. Het geeft maar aan hoe gevaarlijk het is om alleen DNA als bewijsmateriaal te gebruiken."
De 'echte' overvaller is nog op vrije voeten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!