1Lunch: Hondenmoordenaar moet op puppycursus

© ANP/1Limburg
* Miljoenen smartengeld voor Limburgse slachtoffers misbruik* Boze vakbonden eisen schadevergoeding van Jumbo* Buschauffeur speelt spelletjes op telefoon tijdens rit
Taakstraf voor man die eigen viervoeter doodde
De man die afgelopen zomer zijn hond vermoordde, heeft deze week een taakstraf van 150 uur gekregen. Ook kreeg hij een voorwaardelijke celstraf van vier maanden opgelegd. Begin augustus werd er in een tuin van een woning in Hoensbroek een dode hond aangetroffen. Lees hier meer.
Vakbonden woedend op uitzendbureau OTTO
Uitzendbureau OTTO WorkForce in Venray zou zich schuldig hebben gemaakt aan het frustreren van een grote staking bij het distributiecentrum van Jumbo. Uitzendkrachten werden tijdelijk ingezet om de stakende medewerkers te vervangen, zo luidt het verwijt van de vakbonden. Ze zijn boos en eisen nu geld van Jumbo. Lees hier verder.
© iStock
Limburgse kerk betaalt miljoenen aan smartegeld
Uit het eindverslag van het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK dat gisteren is gepresenteerd blijkt dat de broeders van Maastricht 3,7 miljoen euro betaalden aan slachtoffers. Ook het bisdom Roermond moest met een bedrag van ruim twee miljoen smartengeld flink in de buidel tasten. Lees hier meer.
© iStock
Buschauffeur speelt gokspelletje achter het stuur
Een buschauffeur van Arriva is dinsdagochtend in opspraak geraakt omdat hij een gokspelletje zat te spelen achter het stuur. Een reiziger maakte er beelden van en stuurde die naar 1Limburg. "Hij had niet in de gaten dat hij ook met de reizigers aan het gokken was", meldt de tipgever. Lees hier verder.
''Brunssum' aanleiding om wetten te veranderen'
Burgmeesters moeten meer bevoegdheden krijgen om de integriteit in hun gemeente te bewaken en bevorderen, vinden de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Aanleiding zijn de toestanden in Brunssum, waar Jo Palmen ondanks een belastend integriteitsonderzoek vooralsnog is aangebleven als wethouder. Lees hier meer.