1Lunch: Weergoden geven gehoor aan regendans

Donkere wolken boven Sittard. © Bjorn
* Jonge nachtraven plegen inbraak* Veel Limburgers niet happig op orgaandonatie* Sjoerd Ars terug van weggeweest bij Fortuna
Jonge nachtraven plegen inbraak
Twee jonge nachtraven dachten afgelopen nacht ongestoord hun slag te kunnen slaan in een schuurtje in Brunssum. Ze gingen met onder meer een fiets aan de haal, maar lang hadden ze 'm niet. De politie betrapte de jongens van 14 en 15 jaar. Lees hier meer.
© iStock
Veel Limburgers niet happig op orgaandonatie
Veel inwoners van met name de Westelijke en Oostelijke Mijnstreek zijn niet zo happig om hun organen na hun overlijden af te staan. Het is in Limburg de regio waar mensen relatief het vaakst aangeven dat zij geen orgaandonor willen worden. In het noorden van de provincie is dat beeld anders. Lees hier meer.
Aarde trilt weer in omgeving Heerlen
Het was even stil in de omgeving Heerlen, maar gisteravond trilde de aarde weer. In Landgraaf werd een kleine aardbeving gemeten. De afgelopen weken was het al vaker raak in dat gebied. Lees hier meer.
Ars terug van weggeweest in Sittard
Sjoerd Ars vertrok een jaar geleden uit ellende bij Fortuna Sittard, waar het op z'n zachtst gezegd niet boterde tussen de spits, coach Oliseh en directeur Chudik. Verrassend genoeg keert Ars nu terug in Sittard, niet als speler, maar als technisch manager. Lees hier meer.
Sjoerd Ars met (toenmalig) technisch manager Charly Chudik van Fortuna. © Twitter, Fortuna Sittard
Het regent, het regent
De weergoden geven vandaag gehoor aan de regendans die veel mensen afgelopen tijd ongetwijfeld hebben gedaan. Aan het eind van de morgen kwam er na een lange warme, droge periode in vrijwel de hele provincie hemelwater naar beneden. Dat lijkt nog niet alles te zijn. We mogen ons voorbereiden op nog meer onstuimig weer vandaag. Lees hier meer.
[slideshow:video:1267677||image:1140294||video:1260226]
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!