Agressieve fietser slaat scholier (13) van zijn fiets

© iStock
Een 13-jarige jongen uit Born is van zijn fiets geslagen door een passerende fietser.
Axel Thomas was dinsdagochtend samen met zijn broertje Stern (11) onderweg naar school in Maaseik, toen hij uit het niets klappen kreeg. "Wat hier is gebeurd, is te dol voor woorden. We vragen ons werkelijk af wat die man heeft bezield", zegt moeder Petra Thomas tegen De Limburger.

Brug

Het tweetal pendelt dagelijks naar Maaseik. Een van de fietspaden op de Pater Sangersbrug in Roosteren is momenteel dicht wegens werkzaamheden. Dus de schoolgaande jeugd en alle andere fietsers moeten gebruik maken van één fietspad.

Kale man

Een man van een jaar of zestig met een kaal hoofd kwam de jongens op de brug tegemoet. De man was waarschijnlijk niet gediend van de drukte en reageerde zich af op de 13-jarige knaap. Hij greep hem stevig vast, gaf hem een klap in het gezicht en schopte hem vervolgens met fiets en al omver.

Ruzie

Een automobilist die het voorval zag, zette zijn auto aan de kant om een hartig woordje met de agressieve fietser te spreken. Er werd over en weer gescholden. Uiteindelijk ging hij er vandoor.

Meerdere meldingen

De moeder van de jongen zegt tegen de krant dat ze al van meerdere ouders soortgelijke verhalen heeft gehoord. "Waarbij vrijwel zeker dezelfde man betrokken was", zegt ze. "Het mag duidelijk zijn dat we het hier niet bij laten zitten."
Het gezin uit Born gaat woensdag aangifte doen.