Projectontwikkelaar gaat los over kwestie rondom Hilton

© L1 / Nils Rompen
Jan Stor, directeur van projectontwikkelaar Gelasius, gaat op social media helemaal los op de gemeente Echt-Susteren. Hij reageert woest op de kwestie rondom het negatief Bibob-advies van het Hilton-project in Koningsbosch.
Volgens Stor heeft burgemeester Jos Hessels zelfs bewust geprobeerd om de komst van het luxe hotel te frustreren.

Tirade

De directeur reageert daarmee op de Facebooktirade van Hessels. De burgervader reageerde boos op een bericht in de krant, waarin zijn gemeente wordt beschuldigd van het omzeilen van het negatief Bibob-advies van het Hilton-project in Koningsbosch. Gelasius dreigt belastende opnames openbaar te maken.

Ander concern

Stor wijst op Facebook naar tapes die hij in zijn bezit heeft. Daaruit zou blijken dat het gemeentebestuur Gelasius tegen een ander concern probeerde uit te spelen.

Test

"Dermate zelfs dat ik vermoedde dat de burgemeester helemaal niet zat te wachten op het Hilton." Dit omdat de burgervader volgens Stor de geheimhoudingsplicht rondom het Bibob-onderzoek heeft geschonden.

Crimineel geld

Echt-Susteren heeft op advies van het Landelijk Bureau Bibob geweigerd een omgevingsvergunning af te geven voor de herontwikkeling van het kloostercomplex. Dit omdat er vermoedens zijn van criminele inmenging in een project. Volgens de projectontwikkelaar heeft het gemeentebestuur vertrouwelijke stukken gedeeld met de raad.

Beschuldiging

In een ander bericht op Facebook beschuldigt Stor het gemeentebestuur van 'meineed'. Dit omdat de burgemeester volgens de projectontwikkelaar de toezegging heeft gedaan dat er bij een eventueel negatief Bibob-advies medewerking wordt verleend aan de overdracht aan een nieuwe koper. "De wethouder antwoordde op een vraag van een gemeenteraadslid dat hij hoopt dat Gelasius snel een nieuwe partij kan aantrekken die het project kan doorstarten", schrijft hij.
Stor is van plan om elke dag vragen en antwoorden op Facebookpagina van het Klooster Koningsbosch te plaatsen over de heikele kwestie.

Aangifte

Saïd Bouharrou, die van plan was om met één van zijn bedrijven het oude klooster onder handen te nemen, zegt aangifte te hebben gedaan tegen Hessels en het gemeentebestuur.