CDA: niet eens met Koppe over motorrijtuigenbelasting

Het CDA in het Limburgs Parlement is het fundamenteel oneens met VVD-gedeputeerde Erik Koppe over de provinciale opcenten op de motorrijtuigenbelasting.
Koppe wil het liefst van het huidige toeslagsysteem af. Volgens hem is het moeilijk uit te leggen dat dezelfde auto in de ene provincie meer kost dan in de andere.

Belasting naar Den Haag

Maar CDA-fractievoorzitter Jeu Titulaer vindt het juist goed dat burgers direct kunnen merken wat de eigen provincie doet. Hij is er dan ook tegen om 'nog meer belastingheffingen naar Den Haag over te hevelen'.
Bovendien is de praktijk dat bij een landelijke verdeling van geld Limburg altijd slechter af is, zo stelt Titulaer.

Gesproken namens VVD

Hij zegt er ook vanuit te gaan dat gedeputeerde Koppe heeft gesproken als VVD-kandidaat voor het nieuwe Limburgs Parlement en niet namens het provinciebestuur.
Op 18 maart zijn er provinciale statenverkiezingen.

Financiering van provincies

De provinciale opcenten worden samen met de motorrijtuigenbelasting geïnd. Het is een onderdeel van de financiering van de provincies. Die mogen zelf uitmaken waar ze het geld aan uitgeven. Ze kunnen ook zelf de hoogte van de toeslag bepalen.

In Limburg als enige gedaald

Limburg is de enige provincie die het tarief voor de provinciale opcenten de afgelopen vier jaar heeft verlaagd. In alle andere provincies is deze toeslag op de motorrijtuigenbelasting verhoogd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!