Supermarkten breiden bezorgen van boodschappen uit

© iStock
Het laten bezorgen van boodschappen wordt in Limburg steeds makkelijker.
Niet alleen in grote steden, maar ook in dorpen kunnen mensen de spullen aan huis laten bezorgen. Dat concludeert Boodschappenspot.nl. De website vergelijkt online supermarkten en onderzocht welke supers in onze provincie de boodschappen thuis brengen.

Kleine kernen

Online boodschappendiensten zijn vaak een uitkomst voor met name ouderen in kleine kernen, waar geen supermarkt meer is.
De grote supermarktketens, zoals Albert Heijen en Jumbo, bezorgen vooral in de grote Limburgse steden. Supermarkten als PLUS, Spar en Coop bezorgen ook in veel dorpen. Vaak worden de winkels gerund door lokale ondernemers, waardoor het ook in plaatsen als Eckelrade en Koningslust mogelijk is om de rollen wc-papier tot in huis te laten afleveren.
© iStock

Oude vrouwtje

"Vuistregel is dat deze lokale supers in een straal van zo'n tien kilometer rondom de winkel bezorgen. Groot voordeel van deze winkels is het persoonlijke en flexibele karakter", zegt Hans Kisteman van Boodschappenspot.nl. "Voor 'het oude vrouwtje' dat nét buiten het bezorggebied valt, wordt vaak een uitzondering gemaakt. En even een belletje naar de winkel met de vraag of WC-papier aan de bestelling toegevoegd kan worden, is vaak gewoon mogelijk."

Omzetstijging

Online boodschappen doen lijkt serieus te zijn doorgebroken. Marktonderzoeker GfK verwacht dat dit jaar de online supermarktomzet nog de grens van 1 miljard euro passeert. Dat is nog maar 2,9 procent van de totale supermarktomzet, maar experts verwachten dat de online supermarkt de komende jaren een grotere rol gaat spelen.
De Limburgse supermarktketen Jan Linders heeft geen bezorgservice.