Yarmi D. blijft verdachte in zaak Parkstadbende

© Istock
Yarmi D. blijft verdachte in de Parkstadbende-zaak. Dat heeft de rechtbank in Maastricht dinsdag bepaald.
Advocaat Gita Biesman van de verdachte had tijdens een zitting in maart gevraagd om het OM niet-ontvankelijk te verklaren en de dagvaarding nietig te verklaren.

Gesprek

Aanleiding voor dat verzoek was een informeel gesprek tussen de advocate en een officier van justitie, die zich bezighoudt met een zaak waarin D. ook verdachte is. Daarbij gaat het om een brute overval waarbij de daders zich hadden verkleed als agent. Officier Henk Peters had toen volgens Biesman gezegd dat 'D. geen verdachte was van lidmaatschap van de Parkstadbende', een groep die zich in de regio Parkstad bezighield met zaken als diefstal, heling en wapenbezit.

Parkstadbende opnieuw voor de rechter: wie is wie?

Misverstand
Bij de zitting dinsdagochtend werd Peters door de rechtbank gehoord. Hij erkende dat het gesprek inderdaad had plaatsgevonden, maar dat het al dan niet verdacht zijn van D. in de Parkstad-zaak op een misverstand berustte. De oorzaak van dat onbegrip lag weer in een derde zaak, over brandstichting.

Welles-nietes
De rechtbank verwierp de verzoeken. "Er kan niet onomstotelijk worden vastgesteld wat er precies is gezegd tijdens het gesprek tussen de advocaat en de officier van justitie. Het is een welles-nietes verhaal", aldus de rechter. "En wat de dagvaarding betreft zal tijdens de rechtszaak wel duidelijk worden van welke zaken D. precies wordt verdacht."

Forse celstraf dreigt voor beruchte nepagenten

Nepagenten-zaak

Tegen Yarmi D. is in de zaak van de nepagenten twintig jaar cel geëist. Hij zou onder meer samen met een handlanger, verkleed als agenten, een brute woningoverval hebben gepleegd in Landgraaf. Daarbij raakte een bewoner zwaar gewond. De uitspraak in die zaak is op maandag 23 juli.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!