1Lunch: Slapeloze nacht in Sittard door loeiend alarm

© AS-Media/1Limburg
* 'NS heeft economische machtspositie misbruikt'* Het gebruikte wc-papier van Dumoulin bij RTL Late Night* Automobilist zwaargewond na botsing tegen hek
Fikse boete NS na Limburgse affaire
Een flinke domper voor de NS: de Autoriteit Consument & Markt heeft het spoorbedrijf een boete van bijna 41 miljoen euro opgelegd. Dit heeft alles te maken met de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg, waarin de NS de strijd is aangegaan met vertrouwelijke informatie. Volgens ACM heeft de NS zijn ‘economische machtspositie misbruikt’. Lees hier meer.
Auto in de kreukels na ernstige botsing tegen hek
Een automobilist raakte vanochtend zwaargewond nadat hij in Posterholt tegen een hek botste. Door de enorme klap zat de voorkant van de personenauto helemaal in elkaar. Er werd een traumahelikopter opgeroepen om het slachtoffer te kunnen helpen. Lees hier meer.
© Fer Traugott
Geluidsoverlast door een loeiend alarm
Een slapeloze nacht voor bewoners van de Sittardse wijken Hoogveld en Limbrichterveld. Rond 23:00 uur ging daar bij een woning aan de Tunnelstraat een alarm af. De politie kreeg het loeiende alarm met geen mogelijkheid uit en dus moest er zwaarder geschut worden ingezet. Lees hier meer.
De poepzak van de Giro-winnaar
Het poepincident van Giro-winnaar houdt de gemoederen nog steeds bezig. Zo ook gisteravond bij RTL Late Night. Maxim Hartman heeft een bijzonder souvenir: het wc-papier dat de Maastrichtenaar heeft gebruikt. Wat hij er mee gaat doen, weet Hartman nog niet. Maar het is écht, zo zei hij. “Er zat Limburgse vlaai in.” Lees hier meer.
© Youtube

De Moskee in Venray gaat ‘vrijuit’

Het Openbaar Ministerie heeft aan de burgemeester Hans Gilissen van Venray laten weten dat de moskee niets met de aanhouding van de 18-jarige terreurverdachte te maken heeft. De vrouw werd buiten de moskee aangehouden. "Goed dat politie en justitie snel ingrijpen als er signalen zijn dat de veiligheid van mensen in het geding is", laat moskeevoorzitter Samad Houbban weten. Lees hier meer.