Pinkpop voorziet bezwaar uit buurt tegen vierde dag

© Jean-Pierre Geusens
Jan Smeets verwacht dat er protesten zullen komen van omwonenden van Megaland als Pinkpop een dag langer gaat duren.
"Die protesten van burgers zullen er zeker komen. Dat is vrijwel standaard in dit soort gevallen", denkt Smeets.

Vergunning
Om een extra dag mogelijk te maken, moet de vergunning worden gewijzigd. De gemeente Landgraaf bekijkt op dit moment de mogelijkheden om een extra festivaldag mogelijk te maken tijdens de jubileumeditie van volgend jaar. Die vraag is gesteld door boekingskantoor Mojo Concerts, dat de programmering van Pinkpop regelt.

Pinkpop in 2019 mogelijk langer dan drie dagen

Meer headliners

Er dienen zich vaak meer dan drie potentiële headliners aan die alleen willen komen als ze mogen afsluiten. Mojo wil die artiesten graag een plek geven, dus daarom zou een extra dag welkom zijn.

Volwaardige dag

Toch houdt ook Jan Smeets een slag om de arm: "Ik wil er alleen aan beginnen als er een echt volwaardige festivaldag van gemaakt kan worden. Er moeten dus voldoende attractieve bands beschikbaar zijn. Iedereen denkt dat een extra dag per definitie zal slagen, maar ik heb in het buitenland gezien dat zoiets ook wel eens helemaal de mist in kan gaan omdat de bezoekersaantal achterbleven."

Pinkpop liep Queens of the Stone Age en Nick Cave mis

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!