Raadslid pleit voor naamsverandering Fortuna Sittard

© Beeldbank Limburg
Gemeenteraadslid Ton Raven heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid van de gemeente Sittard-Geleen. De fractievoorzitter van de Stadspartij pleit voor een naamsverandering van kersverse eredivisionist Fortuna Sittard.
Raven zou graag zien dat de voetbalclub voortaan als Fortuna Sittard-Geleen door het leven gaat, zo schrijft hij op Twitter.

Tegenprestatie

De Geleense politicus schrijft dat de gemeente in 2005 de destijds zieltogende club met belastinggeld heeft gered van de ondergang. 'Als tegenprestatie heb ik toen gepleit de naam te veranderen in Fortuna Sittard-Geleen, mede gezien de historische afkomst uit beide kernen', aldus Raven.
Als het aan het raadslid ligt, wordt de naamsverandering per 1 september alsnog doorgevoerd.

Luiter ook: Fortuna Sittard-Geleen, goed idee?

Fusieclub

Fortuna is op 1 juli 1968 ontstaan na een fusie tussen de Sittardse club RKSV Sittardia en het roemruchte Fortuna '54 uit Geleen. In eerste instantie ging de club als Fortuna-Sittardia Combinatie door het leven. Later werd het gewoon Fortuna Sittard.

Reacties

En daar moet volgens Raven alsnog verandering in komen. Met zijn bericht op Twitter heeft hij in ieder geval een aantal reacties uitgelokt. Lang niet iedereen is het eens met het sentiment dat nog steeds leeft bij de Geleendenaar.

Fusiestad

Het is niet voor het eerst dat de gemoederen over een naam in Sittard-Geleen hoog oplopen. Een paar jaar geleden wilde de gemeenteraad een debat over een eventuele nieuwe gemeentenaam. Uiteindelijk werd er na lang vergaderen besloten om de naam van de fusiegemeente te laten voor wat het is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!