Drukte op snelwegen door Vierdaagse en vakantieverkeer

© iStock
De ANWB verwacht vrijdag veel drukte op de snelwegen in Limburg. Op de A73 zorgt de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse voor files en flinke vertraging. Ook is er veel vakantieverkeer onderweg.
Voor de regio Noord begint vrijdag de zomervakantie en voor de regio Midden gaat de bouwvak van start. Dat betekent dat er vanaf het eind van de ochtend tot het begin van de avond veel vakantieverkeer onderweg zal zijn.

Vierdaagse

Tienduizenden wandelaars maken zich vrijdag op voor de laatste etappe van de Nijmeegse Vierdaagse. De vierde en laatste dag van het massale wandelfestijn eindigt vrijdag voor de deelnemers als het goed is met een warm onthaal op de 'Via Gladiola' in het centrum van Nijmegen. De eerste lopers zijn rond 3:30 uur vertrokken, tot 18:00 uur kan er gefinisht worden.
De feestelijke intocht op de Via Gladiola trekt jaarlijks bovendien tienduizenden bezoekers naar Nijmegen. De ANWB meldt dat files op de A73, A50 en de N325 onvermijdelijk zijn. Volg hier de verkeersinformatie op de Limburgse wegen.
© ANP

Zomervakantie

Met de aanvang van de zomervakantie in de regio Noord zijn vanaf vrijdagmiddag alle scholen in het land dicht. Vorige week begon de schoolvakantie in de regio Zuid, basisscholieren in de regio Midden zijn al twee weken vrij. Traditiegetrouw is het begin van de schoolvakanties per regio de aanleiding voor veel Nederlanders om vrij te nemen.
Naar verwachting vertrekken meer dan een miljoen Nederlands komend weekend naar hun vakantiebestemming. De ANWB waarschuwt vakantiegangers rekening te houden met files op wegen in binnen- en buitenland.

Buitenland

Op de Nederlandse wegen wordt veel drukte verwacht door vakantieverkeer. Houd daarom rekening met vertraging op de wegen, met name richting het zuiden. Ook in het buitenland kan het druk zijn. Vooral in Duitsland worden grote verkeersproblemen voorzien door de combinatie van vakantieverkeer en wegwerkzaamheden. Waarschijnlijk loopt het zaterdag volledig vast rond Karsruhe en Stuttgart, tussen Frankfurt en Neurenberg en bij München.
In het centrum van Parijs is het zondag stampvol in verband met de finish van de Tour de France.