Politie gaat meer flitsen, bekijk waar ze staan

© ANP
Na twee rustige jaren voert de politie het aantal snelheidscontroles met mobiele flitsers flink op. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn er al een recordaantal mobiele flitsers gemeld.
Van januari tot mei werden er bijna 8000 mobiele flitsers gesignaleerd. Dat is een stijging van bijna 40 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, meldt het AD op basis van cijfers van de verkeersinformatieapp Flitsmeister.

Meer controles

"Ik verwacht dat het aantal mobiele controles dit jaar hoger is dan de afgelopen jaren", voorspelt Egbert-Jan van Hasselt, de landelijk projectmanager infrastructuur van de politie, in de krant. In de afgelopen twee jaar werden er namelijk minder boetes uitgedeeld vanwege stakingen bij de politie (2015) en problemen met de software (2016).

Limburgse wegen

Uit de cijfers blijkt dat de politie in Limburg het vaakst te vinden was op de A73 bij Sint Odiliënberg. En op de A2 bij Beek, in beide richtingen. Van de proviciale wegen springt de N277 (Midden Peelweg) tussen Ysselsteyn en Kessel eruit. Bekijk waar de politie op dit moment staat te flitsen in Limburg.

Cijfers

De politie kiest de locaties voor de mobiele flitsers niet willekeurig uit. Er wordt gebruik gemaakt van ongevallencijfers en gegevens van navigatiediensten. "Dankzij flitsers zien we de gemiddelde snelheid en het aantal ongelukken afnemen", verklaart Van Hasselt. "Op een 'nieuwe' plek flitsen we in eerste instantie heel veel." Zodra mensen weten dat er op een specifieke locatie geflitst kan worden, keert de politie incidenteel terug om blijvend effect te houden.