Heibloem: 90 procent mannen staat DNA af in zaak-Verstappen

In Heibloem heeft tot nu toe 90 procent van de mannen wangslijm afgestaan voor het DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak van Nicky Verstappen.
Dat voorlopige cijfer heeft de politie bekendgemaakt. In totaal zijn er in Heibloem 400 mannen opgeroepen. Die hadden van zaterdag tot en met dinsdag de mogelijkheid om in het gemeenschapshuis DNA af te staan.

Afnamelocatie

Mogelijk gaan er mannen uit het dorp alsnog meedoen aan het onderzoek omdat ze de afgelopen dagen niet naar de afnamelocatie in het dorp konden komen. Ook zijn er dinsdag nog mannen uitgenodigd die in 1998 in Heibloem woonden maar inmiddels verhuisd zijn. Die kunnen binnenkort hun DNA afstaan.

Tevreden

De politie is tevreden over de opkomst in het dorp: "Het bevestigt de eerdere signalen die wij al hadden opgevangen uit deze gemeenschap dat er een hoge bereidheid is om DNA af te geven." Nicky Verstappen woonde tot 1998 in Heibloem. In augustus van dat jaar verdween hij van een zomerkamp op de Brunssummerheide en werd later dood gevonden.

Brunssummerheide

Ook rondom de Brunssummerheide zijn mannen opgeroepen voor het DNA-onderzoek. Tot nu toe hebben er 4179 gehoor gegeven aan de vrijwillige oproep om mee toen. In totaal is aan 21.500 mannen gevraagd om DNA af te staan voor het verwantschapsonderzoek.