Mishandelaars Yoeran Meertens gaan in hoger beroep

De vier jongens die zijn veroordeeld voor de mishandeling van Yoeran Meertens in Gulpen. © L1
Die vier jongens die veroordeeld zijn voor de mishandeling van Yoeran Meertens, gaan in hoger beroep tegen de opgelegde straffen.
De vier jongeren uit Voerendaal en Wijlre kregen van de rechtbank Maastricht taakstraffen opgelegd voor de mishandeling in Gulpen, in mei vorig jaar. De werkstraffen variëren van 40 tot 80 uur. Bovendien moeten de verdachten bijna 34.000 euro schadevergoeding betalen.

De hoofdverdachte uit Wijlre kreeg behalve een taakstraf ook drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie en begeleiding van de jeugdreclassering opgelegd.

Geen deel
"Mijn cliënt kan zich niet vinden in het oordeel van de rechtbank", laat advocaat Frank Dronkers van een van de Voerendaalse verdachten weten. "Hij vindt dat hij geen deel is geweest van de mishandeling en daarom onterecht is veroordeeld."

De schadevergoeding van 34.000 euro is hoofdelijk aan alle jongens opgelegd, elk van hen kan dus voor het gehele schadebedrag opdraaien.

'Normale en sociale jongens'
Ook de andere Voerendaalse verdachten zijn het niet eens met het oordeel van de rechtbank. Advocaat Joep Timmermans: "We kunnen ons niet vinden in het oordeel van de rechtbank dat het een proces is van de hele groep. Mijn cliënt is er wel bij geweest, maar heeft een kleine rol gehad in het geheel. Bij de rechtbank is gebleken dat het hele normale en sociale jongens zijn. Ook dat komt zeker bij het hoger beroep aan de orde."

De advocaat van de 17-jarige hoofdverdachte uit Wijlre was nog niet bereikbaar voor commentaar. Over enkele maanden zal de zaak opnieuw op zitting komen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!