Minderjarige gedwongen tot ontucht in massagesalon

© iStock
Een minderjarig meisje en een volwassen Thaise zijn eind 2013 en in de loop van 2014 in een Brunssumse massagesalon onder meer gedwongen tot ontucht met klanten.
Er was sprake van uitbuiting en chantage. Dat stelt het Openbaar Ministerie (OM). De 35-jarige Brunssumse Pin W. is verdachte in de zaak die later dit jaar voor de rechter zal komen.
Stagiaire
De minderjarige werkte van 16 december tot en met 23 december 2013 als stagiaire in de massagesalon. Volgens het OM werd ze door Pin W. ertoe gebracht klanten te masseren terwijl die zichzelf aftrokken. De eigenares was daarbij aanwezig, een tweede stagiaire heeft daar een getuigenis over afgelegd.

Verkracht
Tussen 1 maart 2014 en 4 november 2014 zou Pin W. een volwassen medewerkster hebben gedwongen tot seks met klanten. De Thaise moest toen ze in dienst kwam verplicht cursussen volgen (300 euro per stuk) waardoor ze een schuld opbouwde bij de verdachte. Volgens het OM was ze daardoor afhankelijk. De vrouw zou stelselmatig zijn verkracht in het bijzijn van Pin W. De Thaise werd volgens het OM gechanteerd. Zo zou haar gezegd zijn dat compromitterende foto’s naar haar Nederlandse partner gestuurd zouden worden.

Pamfletten
Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan, zijn in haar omgeving pamfletten verspreid. ‘Pas op met deze vrouw. Ze prostitueert zichzelf. Niemand weet wat voor een hoer in de wijk woont.’ Op de pamfletten stond een kleurenfoto van het deels ontklede slachtoffer.

Het OM wil Pin W. vervolgen voor mensenhandel, seksuele uitbuiting, medeplichtigheid aan verkrachting, bedreiging en smaad. Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!