Sittard-Geleen zet tolken in bij overlast chauffeurs

© iStock
De gemeente Sittard-Geleen gaat tolken inzetten zodat boa's de chauffeurs, met name Oost-Europeanen, kunnen beboeten als ze op bijvoorbeeld bedrijventerreinen overlast veroorzaken.
Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van de overlast die geparkeerde vrachtwagens aan de Kampstraat in Geleen veroorzaken.

Taalbarrière

"Strafrechtelijk gezien moeten de buitenlandse chauffeurs in hun eigen taal worden gehoord", zegt een gemeentewoordvoerster. "Onze boa’s kunnen Engels en Duits praten, maar de met name Litouwse chauffeurs spreken deze talen niet. Hierdoor ontstonden regelmatig communicatieproblemen."

Tolk

De woordvoerster legt uit dat boa’s 24 uur per dag telefonisch contact op kunnen nemen met een tolk. "De telefoon kan vervolgens op de luidspreker worden gezet waardoor de buitenlandse chauffeur kan worden beboet."

Overlast

Door overnachtende vrachtwagenchauffeurs ontstaan onveilige verkeerssituaties. In sommige gevallen laten deze chauffeurs ook afval achter. Het college laat weten ook hier extra op te handhaven en indien nodig dit direct op te ruimen.
De overnachtende vrachtwagenchauffeurs kunnen ook criminaliteit aantrekken. Daardoor is de veiligheid van de chauffeurs en hun lading in het geding.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!