Ook Limburgse acties voor noodhulp Sint Maarten

De aftrap van de landelijke inzamelingsactie voor Sint Maarten © ANP
In Limburg zijn verschillende initiatieven opgezet om mensen op Sint Maarten te helpen.
Vrijdag is de landelijke actiedag van het Rode Kruis. Mensen die banden hebben met het getroffen eiland komen in actie.

Heerlen

In Heerlen zamelen Nicole Richardson en Erik Haselager kleding en toiletartikelen in. Hun ouders komen van Sint Maarten. Via de Facebookpagina Project Sint Maarten United roepen ze mensen op om spullen te doneren.
De van oorsprong Heerlense Kim Somers woont en werkt sinds 2010 op Sint Maarten. Ze is al ruim een week bezig met het geven van hulp. Samen met haar familie uit de regio Parkstad heeft ze een armband-actie opgezet. Met de opbrengst van de verkoop van die armbandjes worden materialen besteld om orkaanbestendige huizen te kunnen bouwen.

Maastricht

In Maastricht is student Mohit Nebhwani bezig om een inzamelingsactie op te zetten. Hij komt uit Philipsburg, op Sint Maarten. Het huis van zijn ouders staat nog recht overeind, maar hij wil graag spullen inzamelen om andere mensen op het eiland te helpen. Een opslagruimte is inmiddels bij de universiteit geregeld, later deze week gaat zijn actie van start.
Daarnaast gaat een winkel in Maastricht de opbrengst van 100 boeken doneren.

Weert en Nederweert

Een dansschool uit Weert organiseert zondag een evenement om geld in te zamelen en een dj uit Nederweert draait muziek voor het goede doel.
© ANP

Simpelveld

Ook vanuit de overheid wordt er geld overgemaakt voor de slachtoffers. De gemeente Simpelveld doneert per inwoner 1 euro aan het Rode Kruis voor steun op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

Voetbal

Ook tijdens de wedstrijden van Roda JC, VVV, MVV en Fortuna Sittard wordt dit weekend aandacht gevraagd voor de actie. Alle betaald voetbalclubs roepen mensen op tijdens wedstrijden in de Eredivisie en de Jupiler League om te doneren. Zo willen de clubs zich gezamenlijk inzetten om geld in te zamelen. Vooraf aan iedere wedstrijd komen spelers en scheidsrechters het veld op in shirts met daarop Gironummer 5125.