Dochter Rütten: "Mijn vader heeft haar niet vermoord"

© iStock
De dochter van Guus J. (64), die wordt verdacht van de moord op zijn ex-vrouw Marleen Rütten, is maandag pal achter haar vader gaan staan. "Ik ben ten einde raad."
Volgens de vrouw is allerminst bewezen dat haar vader de moord op haar moeder heeft gepleegd.Ook verdacht

De dochter van Rütten en Guus J. was op reis toen de moord werd gepleegd. "Ik ben ervan overtuigd dat, als ik niet op reis was geweest, ik hier naast mijn vader terecht had gestaan. Want ik had ook wel eens onenigheid met mijn moeder. Daarnaast had ik de volledige regie over haar financiële zaken en was ik naar alle waarschijnlijkheid die betreffende avond bij mijn moeder op bezoek geweest."


Hoogverraad

Ze benadrukt dat ze geen last heeft van tunnelvisie. "Het gaat hier namelijk om mijn moeder. Mijn steun en toeverlaat, mijn vertrouwenspersoon en mijn beste vriendin. Mijn vader blijven steunen en toch vermoeden dat hij iets met haar dood te maken zou hebben, zou als hoogverraad voelen naar mijn moeder."


Grove fouten

Volgens de dochter zijn er 'grove fouten' gemaakt in het onderzoek naar de dood van haar moeder. "Nog geen twee weken geleden komt er een rapport dat er DNA van een onbekende man op de nagels van mijn moeder is gevonden. Als dit na 2,5 jaar nog boven komt drijven, wat is er dan nog meer dat we niet weten?"


Sarcastisch en denigrerend

Tijdens haar verklaring wees ze meermaals naar de in haar ogen foutief handelende officier van justitie David van Kuppeveld. "De manier waarop u uw standpunt wil overbrengen op de rechters getuigt van een gebrek aan respect en empathie voor uw medemens. Ik vind uw uitspraken sarcastisch, denigrerend en soms zelfs ronduit gemeen."


Ze weet naar eigen zeggen niet meer wat ze moet doen. "Hij heeft mijn moeder niet vermoord."


Maandagmiddag komt justitie met de strafeis tegen Guus J.