Eis in beroep: 15 jaar cel voor doodslag Weertenaar

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft in hoger beroep 15 jaar cel geëist tegen Karel L. uit Weert voor doodslag op de 43-jarige Rob Creemers.
De man werd twee jaar geleden door de rechtbank ook al tot vijftien jaar veroordeeld.

Drugscircuit
Op 9 januari 2013 werd het lichaam van Creemers gevonden op een jongerenontmoetingsplaats aan de Ringbaan-Oost in Weert. Van L. zou Creemers van achteren door het hoofd hebben doodgeschoten. Het OM laat vrijdag weten dat daar volgens hen geen enkele twijfel over bestaat. Ook is justitie er heilig van overtuigd dat L. het slachtoffer bestolen heeft. De twee mannen zouden elkaar kennen uit het drugscircuit.

Bekentenis

Karel L. heeft lange tijd volgehouden dat hij onschuldig is. Wegens gebrek aan bewijs moest de politie hem in vrijheid stellen. Een jaar nadat hij op vrije voeten was gesteld, meldde Van L. zich echter bij de politie om een bekentenis af te leggen. Deze verklaring trok hij daarna weer in. Tijdens de zitting vrijdag gaf Van L. als reden voor zijn 'valse' bekentenis dat hij dacht dat de politie dan wel onderzoek zou gaan doen naar de echte dader.

Lafhartig

Advocaat-generaal Ad Clarijs noemt het een lafhartige daad. "Iemand die hiertoe in staat is, is bikkelhard, nietsontziend, en maar met één ding bezig: zichzelf." Of de bekentenis van L. nu echt of vals is, Clarijs is van mening dat er naast de verklaring nog voldoende ander (ondersteunend) bewijs, zoals kruitsporen, telecomgegevens en getuigenverklaringen, in het dossier aanwezig is om te bewijzen dat de man de dader is.
Het hof doet over twee weken uitspraak.