'Ruzie over vrouw leidde tot dood Portugees'

© L1 / Frank Moonen
De Portugese man (24) die zaterdag om het leven kwam in Amstenrade, zou gewurgd zijn door zijn 24-jarige Portugese huisgenoot.
Dit blijkt uit videobeelden die een derde Portugees van het voorval maakte. Justitie bevestigt in gesprek met L1 'dat er gefilmd is'.Huisgenoten vrijgelaten

De maker van het filmpje én een derde man werden, net als de hoofdverdachte, opgepakt. Woensdag besloot de rechter-commissaris alleen de hoofdverdachte langer in voorarrest te houden. Zijn huisgenoten, 23 en 44 jaar oud, mogen hun cel verlaten. Zij zijn officieel nog wel verdachten.


Portugese stratenmakers

Het fatale voorval vond plaats aan de Oudestraat in Amstenrade, waar de mannen samenwoonden. Ze werken voor hetzelfde bedrijf als stratenmaker en zijn door het bedrijf in de betreffende woning geplaatst.


Fatale berichtjes

De ruzie tussen hoofdverdachte en slachtoffer ging volgens betrokkenen over de vrouw van de hoofdverdachte. Het latere slachtoffer zou deze vrouw verschillende telefonische berichtjes hebben gestuurd. De ruzie mondde uit in een vechtpartij en het slachtoffer zou in een wurggreep zijn genomen. Deze zou hem fataal zijn geworden.
Opmerkelijke beslissing

Advocaat Selçuk Ikiz was vooral verbaasd dat zijn cliënt, de 44-jarige verdachte, een paar dagen in voorarrest zat. "Opmerkelijk dat mijn cliënt als verdachte werd aangemerkt, terwijl hij in mijn ogen als getuige gehoord had moeten worden. Hij heeft in een cel gezeten, terwijl hij niks strafbaars heeft gedaan. Daarom is het opmerkelijk dat hij ook is voorgeleid, omdat uit de stukken en de beelden niet blijkt dat er ernstige bezwaren zijn om hem langer in voorarrest te houden."


Advocaat Theo Boumans, die de hoofdverdachte vertegenwoordigt, reageert kort. "Ik kan er niet te veel op ingaan, maar ik kan dit verhaal niet ontkennen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!