Verdachten schietpartij vluchtten door kinderdagverblijf

© L1
Meerdere verdachten van de dodelijke schietpartij in Blerick zijn woensdagmiddag dwars door kinderdagverblijf 't Sproetje in de wijk gevlucht.
Dat heeft Richard Cauwenberg, teamchef van de politie Venlo-Beesel, donderdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie. "In dat kinderdagverblijf hebben de verdachten niets gedaan en niemand aangesproken, maar het heeft wel grote indruk gemaakt."

Drugsmilieu

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) moet de oorzaak van de schietpartij gezocht worden in het drugscircuit. Er is geen link met de problematiek rond coffeeshops in Venlo. Het zou volgens het OM waarschijnlijk om harddrugs gaan.
Op dit moment gaat de politie er vanuit dat er geen verband is tussen de schietpartij van afgelopen woensdag en de eerdere schietpartijen in Blerick.

Verdachten

De politie heeft drie verdachten in het vizier. Woensdag werd een 21-jarige man uit Tegelen opgepakt voor betrokkenheid bij de schietpartij. Deze verdachte zat in een auto die vlak voor de schietpartij nog door de politie werd gecontroleerd.
Meer details wil de politie nog niet over de verdachte geven in verband met het onderzoek. De man zit in volledige beperking. Dat bekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Nog spoorloos

Naar twee andere verdachten wordt nog gezocht. De identiteit van deze personen is bij de politie bekend, maar agenten zijn hen nog niet op het spoor. Er is ook internationaal opsporingsbevel uitgezet zodat er ook in het buitenland naar deze verdachten wordt uitgekeken.

Ömer Köksal

Woensdagmiddag werd de politie gealarmeerd vanwege een vechtpartij op straat in Blerick. Bij deze vechtpartij waren zes personen betrokken. Direct na de melding werd duidelijk dat er bij de vechtpartij schoten waren gelost. De 22-jarige Ömer Köksal bleek op klaarlichte dag te zijn doodgeschoten. Direct na de schietpartij opende de politie een klopjacht op de daders.

Grote onrust

Na de schietpartij ontstond er grote onrust in Blerick. De Mobiele Eenheid (ME) moest eraan te pas komen om de orde op straat te herstellen. Er zijn ook donderdag extra agenten in de wijk om de rust te handhaven. "En dat blijft nog minimaal een week zo", aldus de politie tijdens de persconferentie. "Zolang het nodig is. Al is het wel de bedoeling om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de normale situatie."