1Lunch: D-day voor The Voice-finalist Nienke Wijnhoven

© ANP
* Sectierapport overleden model Ivana Smit overgedragen* Miljoenen voor natuur in het Gulpdal * Max Verstappen verheugt zich op nieuw seizoen
Sectierapport overleden model Ivana Smit overgedragen
Het eindrapport van de sectie op het lichaam van het overleden model Ivana Smit is overgedragen aan de Maleisische politie. Het is nog onduidelijk of er daadwerkelijk een strafonderzoek komt. Het uit Sittard afkomstige model viel eind vorig jaar in Kuala Lumpur van een balkon. Volgens patholoog Frank van de Goot zijn meerdere aanwijzingen dat ze voor haar val al overleden was. Lees hier meer.
Miljoenen voor natuur in het Gulpdal
De natuurorganisatie ARK krijgt ruim twee miljoen euro van de Postcode Loterij om het natuurgebied Gulpdal bij Slenaken te onderhouden. Met dat flinke bedrag wordt het riviertje de Gulp aangepakt. Op die manier worden overstromingen van het rivierwater in de dorpen eromheen voorkomen. Lees hier meer.
© iStock
Automobilist uit Velden gewond na botsing op spekgladde weg
De weg in Duitsland is spekglad. Een man uit Velden is vrijdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Kempen. De 55-jarige automobilist raakte gewond toen een andere chauffeur door gladheid de macht over het stuur verloor in Kempen. Een vrouw van 39 uit die plaats kwam daardoor op de verkeerde weghelft terecht en knalde frontaal op de auto van de Veldenaar. Lees hier meer

Max Verstappen verheugt zich op nieuw seizoen

Formule 1-coureur Max Verstappen kijkt uit naar een nieuw seizoen in een nieuwe bolide. De Limburger van Red Bull verheugt zich met name op de terugkeer van de Grand Prix van Duitsland op het circuit van Hockenheim. "Ik ken het circuit uit mijn tijd in de Formule 3, er zullen veel vrienden en fans op af komen", zegt Verstappen in een vooruitblik van de renstal. Lees hier meer.
Dag van de waarheid voor The Voice-finalist Nienke
Een spannende dag voor Nienke Wijnhoven uit Horst. Vrijdagavond staat ze in de finale van The Voice of Holland. De Limburgse neemt het op tegen drie andere finalisten en het publiek bepaalt uiteindelijk wie er wint. Niet alleen vanwege de uitslag van de show wordt het spannende avond voor Nienke. Ze beloofde eerder een tatoeage te laten zetten als ze de finale zou halen. Lees hier meer.