'Geen blunder, maar foute info bij inval Sittard'

© Etienne Zegers
De politie claimt niet te hebben geblunderd bij de inval in een pand aan de Nusterweg in Sittard, waar agenten donderdagochtend voor de verkeerde deur stonden.
Er is gehandeld op basis van verkeerde informatie, zo stelt de politie.Niet lichtzinnig

De gedupeerden, drie mensen die in het 'verkeerde' pand verbleven, krijgen naast excuses van de politie ook nazorg. Politiewoordvoerder Chris Timmermans laat weten dat de politie niet lichtzinnig omspringt met de vergissing. "Het is niet zo dat we even sorry zeggen en verder gaan tot de orde van de dag. We bieden deze mensen nog een natraject." Veroorzaakte schade wordt tevens vergoed door de politie.


Geen blunder

Hoewel de politie het verkeerde pand binnenstormde, wil Timmermans niet spreken van een blunder. "Wij hadden informatie over een plantage van zo'n 4000 planten op dit adres, en hadden geen reden om aan te nemen dat deze informatie niet klopte. Het adres bleek echter niet te kloppen."
Beschoten
Toen de agenten voor de verkeerde deur stonden, werden ze beschoten vanuit het buurpand. "Toen zijn we het 'verkeerde' pand binnengegaan. De daar aanwezige personen zijn ook aangehouden, maar al gauw bleek dat deze mensen niets met de plantage te maken hadden." Via het eerste adres kwam het arrestatieteam even later wel op de plek waar de softdrugs werden geteeld.

Voormalig agent
De onterecht aangehouden mensen reageerden ontstemd op het incident. "We zijn in de pyjama in de handboeien naar buiten gesleept. In Maastricht zijn we geweest, in de cel." De zus van de man voegt daar aan toe. "En dan is hij zelf politieman geweest..."