Moszkowicz haalt uit naar 'Geert Wil-niks'

Bram Moszkowicz tijdens de persconferentie van VNL eerder dit jaar. © ANP
VNL-leider Bram Moszkowicz heeft op het eerste ledencongres van zijn partij uitgehaald naar de PVV en diens leider Geert Wilders.
De PVV wil niet regeren, VNL wil dat wel, aldus Moszkowicz. "De PVV wil niets. Hun leider heet: Geert Wil-niks."

'Realistischer dan PVV'

Volgens Moszkowicz, die in het verleden Wilders als advocaat verdedigde in diens rechtszaak, is de PVV een linkse partij, waar VNL een klassiek-liberale, rechtse partij is.
"We zijn rechtser dan de VVD en realistischer dan de PVV. We staan in de traditie van Frits Bolkestein en Pim Fortuyn", zegt Moszkowicz.

Vrieden van Diederik

Moszkowicz richt zijn pijlen ook op de VVD. Die afkorting staat volgens de VNL-leider voor Vrienden van Diederik. "Rutte en Zijlstra hebben liberaal Nederland volledig in de steek gelaten en in de kou gezet. Rutte en Zijlstra zijn de loopjongens van de Partij van de Arbeid, de trekpoppen van het socialisme."

Strenger immigratiebeleid

Verder bepleitte hij een veel strenger immigratiebeleid, naar Australisch voorbeeld. "Alleen mensen die iets toevoegen aan ons land zijn wat ons betreft welkom. En asielzoekers vangen we uitsluitend op in de regio."

EU opheffen

Het asielbeleid zou weer geheel een verantwoordelijkheid van de landen zelf moeten worden, zonder bemoeienis van de EU. "De EU zou terug moeten naar de kern: economische samenwerking. Verder zou Brussel zich nergens mee moeten bemoeien. De EU moet niet naheffen, maar zich opheffen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!