Gevangenisstraffen voor ontvoerders baby Gymano

© Etienne Zegers
De ontvoerders van baby Gymano, die op 9 oktober 2016 op gewelddadige wijze werd meegenomen uit een huis in Heerlen, zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen.
De 20-jarige Tonjo S. uit Sittard, de vader van de baby, krijgt de zwaarste straf. Hij kreeg een gevangenisstraf van drie jaar opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk, zo meldt De Limburger.

Statement

De ontvoering van zijn zoon was een statement richting de ex-vriendin van Tonjo. Zij had een omgangsverbod aangevraagd voor haar voormalige liefde, vanwege zijn 'onverantwoordelijke levenswandel'. En dus mocht de Sittardenaar zijn kind niet meer zien.

Ontvoering

Daarop besloot hij om zijn kind te ontvoeren. Samen met zijn vriendin, zijn jongere zusje en haar vriend drongen ze op gewelddadige wijze het huis in de Heerlense wijk Musschemig binnen. De geschrokken moeder kreeg daarbij een klap met een honkbalknuppel.

Lees ook: Vier jaar celstraf geëist voor ontvoeren baby

Medeverdachten

De vriend van het het zusje van Tonjo S. is veroordeeld tot een gevangisstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. De twee vrouwen, de jongere zus en de vriendin van de Sittardenaar, moeten een vergoeding betalen voor de schade die ze hebben aangericht in het huis.