Paters Westvleteren boos op supermarktketen Jan Linders

© ANP
De Limburgse supermarktketen Jan Linders heeft zich de woede op de hals gehaald van de monniken van de Belgische Sint-Sixtusabdij, waar het trapistenbier Westvleteren wordt gebrouwen.
Jan Linders verkocht donderdag zonder toestemming van de paters het bier uit Westvleteren. Volgens VRT Nieuws zijn ze verontwaardigd.

Exclusief

De supermarktketen uit Bergen had donderdag 'exclusief' 7.200 flesjes van het bier, volgens kenners het beste abdijbier ter wereld, in de schappen liggen. En dat is redelijk bijzonder. Westvleteren is normaal alleen maar verkrijgbaar bij de abdij zelf.

Waarden en visie

Volgens Jan Linders hadden ze toestemming gekregen om het bier te verkopen, maar volgens de paters is daar niks van waar. Sterker nog, er zou ook geen sprake van samenwerking zijn. "Wij hebben het nieuws via de media vernomen, en zijn enorm geschrokken", zegt een woordvoerder van de abdij tegen VRT. "We betreuren dat dit zo gebeurt, dit strookt niet met de waarden en visie van onze gemeenschap."
De paters overwegen nog om contact op te nemen met de supermarkt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!