Brunssum wil nog altijd meebetalen aan mega pretparkresort

De gemeente Brunssum is nog altijd bereid om financiële steun te verlenen aan het nieuwe attractiepark Nature Wonder World.
Het gigantische pretparkresort moet zo'n 750 miljoen euro gaan kosten. De gemeente Brunssum zou ook de beurs moeten trekken om de financiering rond te krijgen.

Uit de lucht vallen
De PvdA in Brunssum wilde dinsdag tijdens de raadsvergadering weten of het college nog altijd bereid is om geld uit te trekken voor het park. "Zo'n pretpark komt niet zomaar uit de lucht vallen, dus financiële steun is zeker nodig", zei burgemeester Luc Winants. "Over de vorm en mate waarin we steun verlenen, moeten we het nog hebben."

Een meerderheid van de gemeenteraad is het ermee eens dat de gemeente moet bijdragen aan de plannen.

Niks officieel

Al jaren staan er plannen in de steigers voor de bouw van Nature Wonder World, maar er staat nog steeds niks officieel vast. Initiatiefnemer is de eigenaar van attractiepark Toverland, Jean Gelissen. Hij liet begin dit jaar weten dat hij wel uit gaat van een wezenlijke bijdrage.

Bodemloze put

Een aantal partijen, waaronder de SP, vreest dat het project onhaalbaar is en geld in een bodemloze put gaat verdwijnen. De plannen worden voortdurend aangepast en het presenteren van het officiele businessplan is al meerdere keren uitgesteld.

2000 banen

Burgemeester Luc Winants deed eerder al een beroep op de lokale en provinciale politiek om het pretparkresort te blijven steunen. Volgens hem is het goed voor de economie en gaat het park ongeveer tweeduizend banen opleveren.