Maud en baby door oog van de naald: 'Ik wilde schuilen'

© screenshot L1
De storm van donderdag had hele nare gevolgen kunnen hebben voor Maud Dekkers (33) en haar vijf maanden oude zoon, maar een omvallende boom in Horst raakte de twee net niet.
Beelden van het voorval gingen al gauw rond op internet, waardoor duizenden mensen zagen hoeveel geluk Dekkers had.Frietkraam

Zelf kan de jonge moeder nog amper bevatten wat er is gebeurd. "Het ging allemaal heel snel. De wind was heel sterk, dus ik probeerde te schuilen bij de frietkraam. Toen keek ik om en kwam de boom op me af. De boom lag vervolgens voor me, de platen van het dak van de frietkraam achter me", vertelt ze L1.


Hulp van boven

Ze beseft dat ze veel geluk heeft gehad. "Je beseft je dat op het moment zelf nog niet. De kleine was moe en moest naar bed, dus ik ben gewoon doorgelopen. Toen ik richting de auto liep, besefte ik dat ik veel geluk heb gehad. Iemand 'van boven' heeft goed opgelet", lacht ze. "Mijn kind heeft er weinig van meegekregen, daar merk ik gelukkig weinig aan."

Overspoeld

Doordat het filmpje van het ongeval gretig werd gedeeld, kreeg Dekkers veel berichten. "Ik word nu overspoeld met belletjes en berichtjes."