Roversbende Venlo mogelijk opgepakt

Ook bij de overval in Venlo werd er een busje gebruikt. Dit werd later uitgebrand teruggevonden. © Thomas Kusters/L1
De mannen die eerder deze maand een man in Venlo van een groot geldbedrag beroofden, zijn mogelijk dezelfde personen die vrijdag in het Brabantse Zundert zijn opgepakt.
De politie laat weten dat het de link tussen beide zaken momenteel onderzoekt.Peperstraat

Op woensdag 19 juli werd een man in de Peperstraat in Venlo beroofd van een groot geldbedrag. Het slachtoffer raakte niet gewond bij de overval. Er werd meteen een grootschalige zoekactie gestart, iets dat een aanhouding en de vondst van een uitgebrande vluchtauto in de Alexander Flemingstraat opleverde.


Vijf mannen

Nu zouden dezelfde mannen vrijdag hebben toegeslagen in het Brabantse Zundert. Op de Bredaseweg in Zundert wist de politie een poging tot beroving te verijdelen. Vijf mannen, vier uit Breda (32, 36, 38 en 41 jaar) en een uit Oosterhout (42), werden op de Meirseweg aangehouden.


Op de vlucht

De bende probeerde te vluchten. Tijdens de achtervolging heeft de politie geschoten en werd een van de verdachten in zijn arm geraakt. Een zesde verdachte, een 24-jarige man uit Breda, meldde zich later zelf op het politiebureau in Breda en werd hier aangehouden.
Het viertal wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.