Limburgs gezin getroffen door tornado in Noord-Italië

© Raymond Frenken
Een gezin uit Beek dat op een camping vlakbij Venetië vakantie viert, is getroffen door een tornado die over hun vakantieadres raasde.
"Het is een behoorlijke ravage hier", zegt Raymon Frenken.

Enorme schade

De Beekenaar is samen met zijn vrouw en twee kinderen op camping Dei Fiori, een plek waar ze al twintig jaar komen. "We hebben hier wel vaker een bui meegemaakt. Dus we zijn wel wat gewend. Maar deze storm was wel heel heftig. Het was wel even schrikken", zegt Frenken. "Gelukkig zijn wij niet gewond geraakt. Maar de schade is enorm."
De vakantieganger weet dat er 45 campinggasten gewond zijn geraakt.

Zee

Volgens Frenken kwam er opeens een zware storm opzetten. "Meestal komen de buien uit de Alpen. Maar dit was er een die uit de zee kwam. En die tornado is over onze camping geraasd", zegt hij.

Bomen

Zo zijn er meerdere tentjes en caravans bedolven onder omgewaaide bomen. "Toen de storm een beetje was gaan liggen, ben ik over de camping gelopen. Toen zag ik twee mensen vanuit een tent naar buiten kijken. Er lag een boom op hun tent. Als die op de grond was gevallen, hadden ze wel dood kunnen zijn. Ze hebben echt geluk gehad."
© Raymond Frenken
© Raymond Frenken

Noodweer

Noord-Italië wordt deze week zwaar getroffen door noodweer. Donderdag raakten toeristen uit Leunen lichtgewond na een flinke hagelbui aan het Gardameer.