Heerlen onderzoekt hulpverlening familiedrama Zeswegen

Politieagenten vonden het lichaam van Papillon op 1 maart 2015 in een flat in Heerlen. © Arnaud Nilwik/MGL
De gemeente Heerlen gaat uitzoeken wat er precies mis ging bij het eenoudergezin waar zondagmorgen een zevenjarig jongetje dood werd gevonden.
Dat zegt burgemeester Paul Depla. Hij zei zwaar aangedaan te zijn door het familiedrama in de wijk Zeswegen: "Dan lopen je de koude rillingen over de rug, daar word je alleen maar stil van."

Zorginstanties

Volgens omwonenden werd het gezin bezocht door hulpverleners. Maandag gaat de gemeente kijken welke signalen er over het gezin bekend waren bij hulpverleningsinstanties als politie en jeugdzorg. Sinds begin zit jaar vallen zorgtaken onder verantwoordelijkheid van de gemeente.
"Terugdraaien kun je zo'n drama niet, maar als er iets van te leren valt dan moet je dat doen" zei Depla.

Moeder

Het zevenjarig slachtoffertje werd rond tien uur gevonden in een appartement aan de Zeswegenlaan. Zijn moeder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het kind. De ouders waren gescheiden, het kind leefde bij zijn moeder.

Problemen

Volgens buurtbewoners ging het om een vrouw met de nodige psychische problemen. Een woordvoerster van Jeugdzorg Limburg zegt dat het kind in ieder geval niet onder toezicht stond.
Burgemeester Paul Depla van Heerlen over het familiedrama in de wijk Zeswegen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!