Project om radicalisering tegen te gaan moet vervolg krijgen

© iStock
Het provinciebestuur wil verder gaan met het project om radicalisering bij jongeren tegen te gaan.
Dat blijkt uit een brief van SP-gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen aan het Limburgs Parlement.

Proef

Het project wordt als proef sinds begin 2016 uitgevoerd door het Provinciaal Platform Minderheden en de Stichting Meer Kleur en Kwaliteit. Het eindigt officieel in oktober.

Radicaliserende jongeren

Ouders en leerkrachten uit vooral het voortgezet onderwijs worden erop gewezen hoe om te gaan met radicaliserende jongeren of met jongeren die signalen van mogelijke radicalisering afgeven. Ook worden voor jongeren gastlessen gegeven. Tot medio 2017 zijn er dertig bijeenkomsten georganiseerd waaraan ruim 1700 personen hebben deelgenomen.

Voorlichtingsavonden

In september en oktober zijn en worden er nog voor 33 groepen VMBO-leerlingen in Maastricht lessen verzorgd. Aanvankelijk vond het radicaliseringsproject alleen plaats in Maastricht en Sittard-Geleen. Maar omdat er veel interesse was voor de aanpak, zijn er ook bijeenkomsten en voorlichtingsavonden georganiseerd in onder meer Echt, Venlo, Venray en Weert, zo staat in de brief van gedeputeerde Van Rijnsbergen.
De bedoeling is dat nog meer gemeenten worden betrokken bij het vervolg van het project.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!