1Lunch: Vrouw van vermoorde Bobo Jalloh nu hoofdverdachte

* Politie lost schoten tijdens aanhouding in Blerick* Panden ontruimd vanwege gaslek in centrum Venlo* Chemelot krijgt grootste zonnepark van Limburg
Politie lost schoten tijdens aanhouding in Blerick
De politie heeft geschoten tijdens de aanhouding van een verdachte na een overval in Blerick. Bij de beroving op de Venrayseweg werd dinsdagochtend een bedrijfsauto meegenomen, die even later door de politie werd gespot op het terrein van van de zweefvliegclub in Venlo. De verdachte probeerde er met de wagen vandoor te gaan. Lees hier meer.
Gaslek in centrum Venlo: panden ontruimd
Meerdere panden in Venlo zijn dinsdagochtend ontruimd vanwege een gaslek aan de Keulse Poort. Het lek zou het gevolg zijn van werkzaamheden in Hotel Americain. Hotelgasten werden tijdelijk opgevangen in Hotel Wilhelmina iets verderop, en het plein aan de Keulse poort werd afgezet. Lees hier meer.
Chemelot krijgt grootste zonnepark van Limburg
Al in 2014 werd er voor het eerst over gesproken, maar dinsdag start de bouw dan echt: Het chemische industriepark Chemelot in Sittard-Geleen krijgt het grootste zonnepark van onze provincie. Dat betekent dat er ruim 10.000 zonnepanelen zullen verschijnen die zo stroom gaan leveren voor zo'n duizend huishoudens. Lees hier meer.
Winkelleegstand het hoogst in Venlo
De winkelleegstand blijft een probleem in de Limburgse binnensteden. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van makelaarsorganisatie Dynamis. Venlo is daarin koploper van de gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. In de binnenstad staat 15 procent van de winkelpanden leeg. Lees hier meer.
Onder meer in Sittard is er sprake van veel winkelleegstand. © Erwin Minkenberg
Vrouw van vermoorde Bobo Jalloh is nu hoofdverdachte
Een bijzondere wending in de zaak van Bobo Jalloh uit Landgraaf die vorig jaar mei werd vermoord: zijn eigen vrouw is nu hoofdverdachte. Het motief was de verkoop van de woning. De vrouw ontkent haar betrokkenheid, maar een andere verdachte heeft een bekentenis afgelegd en verklaard dat zij wel de opdrachtgever was. Lees hier meer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!