Weert geeft De Aldenborgh toch iets meer subsidie

© iStock
Geschied- en oudheidskundige kring De Aldenborgh krijgt iets meer dan 618 euro extra subsidie. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.
De Aldenborgh was het er niet mee eens dat ze vorig jaar 2000 in plaats van 5000 euro subsidie kreeg voor een jubileumactiviteit en spande een rechtszaak aan.

Drukwerk

De Aldenborgh vond namelijk dat ze wel recht had op 5000 euro. Weert kende de overige 3000 euro echter niet toe omdat De Aldenborgh in januari 2014 een aanbod van de stichting Weert 600 om voor 3000 euro aan drukwerk te sponsoren afwees. De kosten voor dit drukwerk waren volgens De Aldenborgh al gemaakt.

Bestuursrechter

De bestuursrechter in Roermond bepaalde onlangs dat Weert zijn besluit beter moest motiveren, aan De Aldenborgh de taak om bonnetjes aan te leveren om aan te tonen dat er voor 8 januari kosten waren gemaakt.

Subsidie

Het college van B en W oordeelt nu dat voor twee facturen geldt dat die alsnog voor vergoeding in aanmerking komen. Het gaat om rekeningen voor het ontwerp van een poster en logo en voor het drukken van uitnodigingen en folders, een totaalbedrag van 618,31 euro. De overige aangeleverde facturen zijn van na 8 januari.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!