Kinderboerderij Venlo gaat dementerenden opvangen

© iStock
Kinderboerderij Hagerhof in Venlo wordt ontwikkeld tot een stadsboerderij. Daarnaast moet er een hotel met zestig bedden komen en gaat de boerderij dementerenden opvangen.
De kinderboerderij is ook in beeld als de locatie waar de Universiteit Maastricht onderzoek wil doen naar de relaties tussen voeding en dementie. Dat maakte Peter Broekmans, directeur van Rendiz en eigenaar van de kinderboerderij, woensdag bekend.

Dementerenden

Rendiz heeft grote uitbreidingsplannen op de locatie Hagerhof. Hij wil op de stadsboerderij groenten gaan telen die verwerkt worden bij negen horeca-ondernemeingen van Rendiz in Noord-Limburg. Rendiz is tevens van plan een 24-uursopvang voor dementerenden op te zetten. Zij krijgen groenten uit 'eigen' tuin voorgeschoteld. De Universiteit Maastricht wil Hagerhof gebruiken om te onderzoeken of gezonde voeding een positief effect heeft op het vertragen van dementie.

Hotel met 60 bedden

Daarnaast gaat de maatschappelijke onderneming - die zicht richt op dagbesteding voor mensen die moeilijk aan het werk komen, zoals mensen met een verstandelijke beperking - buitenlandse studenten huisvesten. Dat is een gevolg van de overname van opleidingsinstituut PTC+ uit Hegelsom. Het instituut wil in Venlo graag hun veelal uit Azië afkomstige studenten huisvesten. Daarvoor komt er een hotel met zestig bedden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!