Inval bij Heerlens wisselkantoor in groot witwasonderzoek

© ANP
De politie heeft dinsdag een inval gedaan bij een wisselkantoor in Heerlen, omdat er vermoedens bestaan dat daar geld wordt witgewassen.
Het onderzoek in Heerlen maakt deel uit van een landelijke actie, waarbij op 32 locaties invallen zijn gedaan.

Administratie
Er is bij de actie in Heerlen niemand aangehouden. "Maar we hebben wel de administratie in beslag genomen", laat een politiewoordvoerster weten. Ze stelt dat er 'onderzoeksgronden' waren om het kantoor te trakteren op een verrassingsbezoek, maar mag daar niet meer over kwijt.

Belastingdienst
Naast de administratie, is er ook beslag gelegd op geld, horloges en de bedrijfsvoorraad. Hierbij heeft de politie hulp gekregen van de Belastingdienst. Tijdens de actie werd er ook een gestolen auto aangetroffen.

Witwassen
Bij de landelijke actie werkten politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Arbeidsinspectie, Kamer van Koophandel, Douane, De Nederlandsche Bank en diverse gemeenten samen. Criminelen zouden regelmatig gebruik maken van de wisselkantoren om 'fout' geld wit te wassen.

Of dat ook in Heerlen gebeurt, moet blijken uit de administratie. Deze wordt de komende periode bestudeerd door de politie.