Venloos bedrijf ontwikkelt virtuele carrièrecoach

© iStock
Hightechbedrijf 8vance uit Venlo is begonnen met een crowdfundingactie voor de ontwikkeling van een virtuele carrièrecoach.
Deze coach, genaamd AIMA (Automatic Intelligent Matching Agent) moet dit jaar op de markt komen als een mobiele applicatie en helpt gebruikers met het vinden van een nieuwe baan. AIMA maakt gebruik van kunstmatige intelligentie en beschikbare data op internet. Voor de ontwikkeling heeft 8vance 25.000 euro nodig.

Voorkeuren

Werkzoekenden kunnen voorkeuren, interesses en andere informatie invoeren in de app. Het programma zoekt dan op basis van deze gegevens op verschillende platformen op internet naar banen die beschikbaar zijn en die voldoen aan de eisen. Het stuurt de gebruiker een bericht zodra er een nieuwe match is.
Volgens 8vance is een virtuele carrièrecoach van groot belang omdat de arbeidsmarkt meer en meer in beweging is. Zo verdwijnen er banen en ontstaan er nieuwe. Ook wordt de arbeidsmarkt steeds flexibeler.

Talen

AIMA is beschikbaar in het Engels, Duits en Nederlands en leert van gebruikersfeedback. Volgens het bedrijf weet het programma zelfs wanneer een talent mogelijk openstaat voor een nieuwe uitdaging.
8vance wil met behulp van crowdfundingplatform Kickstarter geld vinden om de de mobiele app verder te ontwikkelen. Ook is geld nodig om de app op de markt te brengen.